VA-Fakta samlade till live webbinarium

När Almedalen ställs in ställer VA-Fakta om till ett digitalt format och sänder live webbinarium om säkrandet av dricksvattnets framtid i Sverige.

LIVE: Stora regionala skillnader i VA-nätet, hur ska hela Sveriges dricksvatten säkras?

Välkommen till ett samtal med Per-Arne Håkansson (S) och Larry Söder (KD), Anders Mårtensson, VA-Fakta samt Tore Englén, WSPSamtalet tar sin utgångspunkt i rapporten ”VA-skulden, sanning eller myt”, en rapport som ger en samlad bild av hela Sveriges VA-nät. I och med coronakrisen aktualiseras frågeställningen gällande kommunernas behov av investeringar i vår gemensamma VA-infrastruktur. Hur ska vi gå tillväga för att säkra tillgången av dricksvatten för hela Sverige i framtiden? Det här kommer att diskuteras under dagens webbinarium som gästas av Per-Arne Håkansson (S) och Larry Söder (KD), representanter från riksdagens VA-nätverk, Anders Mårtensson, VA-Fakta samt Toré Englén, WSP.

Publicerat av VA-Fakta Torsdag 2 juli 2020
Missade du livesändningen? Ingen fara. Du kan nu se hela webbinariet här ovan, alternativt på vår Facebooksida.

Resultatet blev ett intressant samtal med Per-Arne Håkansson (S) och Larry Söder (KD), Anders Mårtensson, VA-Fakta samt Tore Englén, WSP.

Coronakrisen aktualiserar frågeställningen gällande kommunernas behov av investeringar i vår gemensamma VA-infrastruktur. Detta lade grunden för dagens samtal, vars utgångspunkt togs i rapporten ”VA-skulden, sanning eller myt”, en rapport som ger en samlad bild av hela Sveriges VA-nät.

Samtalet kastade ljus på de stora regionala skillnader vi ser mellan stad och landsbygd, det omfattande utläckage som finns i Sverige idag, den låga förnyelsetaken samt hur vi ska arbeta för att säkra tillgången av dricksvatten för hela Sverige i framtiden.

För att läsa hela rapporten, klicka här.